Sanitace pivního vedení nebo také "čištění trubek" a výčepního zařízení je nejdůležitější předpoklad pro čepování kvalitního piva.
Sanitace se provádí připojením systému pivních trubek a hlavy pípy na okruh se sanitačním roztokem.
Do okruhu vložíme houbičku, kterou tlakem proháníme z jedné strany systému na druhou. Tímto způsobem se likvidují nežádoucí mikroorganismy a nánosy pivního kamene v pivním vedení.
Sanitaci pivního vedení objednávejte pomocí formuláře ve spodní části stránky, nebo na telefonu 354 436 649.
Kompletní sanitaci je třeba provádět nejméně jednou týdně, zejména při čepování nepasterizovaných piv. Pokud pivní vedení proplachujete každý den čistou vodou, lze kompletní sanitaci provádět jednou za 2 týdny. Delší časové intervaly mohou mít vliv na kvalitu piva a především na charakter jeho chuti.
Pondělí – Pátek
9 – 12 hod | 13 – 16 hod.
od dubna do října zavíráme v 16:30
Sobota: 10 – 12 hod
2007 – 2015 © OVIP s.r.o.